Urologjia

Diagnostikimi dhe trajtimi sipas standardeve më të fundit botërore


Qendra e Urologjisë CODRA është një nga tre institucionet urologjike më të rëndësishme në rajon. Gjatë 15 viteve të fundit që nga krijimi i saj, qendra e urologjisë ka ndjekur trendet botërore në diagnostikimin dhe trajtimin e pacientëve urologjikë duke përdorur pajisje moderne dhe duke investuar vazhdimisht në edukimin e specialistëve mjekësorë dhe të mjekëve që janë në proces të përfundimit të rezidencës së tyre. Qendra e Urologjisë bashkëpunon me qendrat më të rëndësishme të urologjisë dhe onkologjisë në rajon (Beograd, Zagreb, Sllovenj Gradec, Shkup) si dhe qendrat në Austri, Turqi, Itali dhe Zvicër që kontribuon në besueshmërinë e përgjithshme të Qendrës.

Qendra ka dy pavione me dhoma teke dhe dyshe, kujdes gjysëm-intensiv dhe ICU (njësia e kujdesit intensiv), sallën e trajtimit ESWL, tre infermieri brenda Poliklinikave të spitalit. Qendra ka sallën e operacionit me pajisjet më moderne brenda bllokut operativ Qendror.

Brenda qendrës së urologjisë ne kryejmë të gjitha procedurat për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve urologjike.

 1. Diagnostifikimi, zbulimi i hershëm i sëmundjeve, trajtimi kirurgjik konservativ dhe radikal i të gjitha sëmundjeve malinje të veshkave, sistemi kanalikular – uroteli i sipërm, fshikëza, prostata, testikujt, penisi, uretra:

 

 • Nefrektomia radikale dhe nefrureterektomia në tumoret malinje të veshkave dhe uroteli i sipërm
 • TUR – rezeksioni transuretral i tumorit të fshikëzës – kirurgji endoskopike e tumorit të fshikëzës urinare
 • Cistektomia totale me forma të ndryshme të derivimit urinar në

tumore infiltrative të fshikëzës urinare

 • biopsi e prostatës TRUS
 • E RE!!! : MR/TRUS Biopsia e prostatës: MR – Rezonanca magnetike / TRUS – Biopsia me ultratinguj transrektal është një teknologji që krijon një imazh të prostatës duke bashkuar imazhet MR të kryera më parë me imazhet reale TRUS.

Kjo procedurë diagnostike rrit ndjeshëm precizionin dhe saktësinë e rezultateve të biopsisë për kancerin e dyshuar të prostatës.

 • Prostatektomia radikale, duke përfshirë prostatektominë radikale që eviton prerjen e nervave
 • Orkiektomia radikale në rastet e tumoreve testikulare

 

 1. Diagnoza dhe trajtimi i gurëve të traktit urinar përmes aplikimit të:

 

 • ESWL (Metodë e bombardimit të gurëve jashtëkorporale që përdor valët e goditjes)
 • • PCNL – nefrolitomia perkutane (shkatërrimi i gurëve të mëdhenj në veshka

me metodën e litotripsisë perkutane, teknikë operative endoskopike, aplikim i

lazerit dhe/ose procedurave elektrohidraulike)

 

 • FURS- Ureterorenoskopi fleksibël me litotripsi të gurëve në veshka dhe

kanaleve urinare – ureteret, procedura me lazer

 •  URS- Ureterorenoskopi gjysmë e ngurtë me litotripsi të gurëve në uretër-

LithoClast me elektrohidraulike dhe/ose sondë me lazer

 • Cistolitotripsi dhe cistolitolapleksia e gurëve te fshikëzës urinare me elektrohidraulike

dhe/ose sondë me lazer

 

 1. Rezeksioni transuretral (TUR) i prostatës – operacioni endoskopik i prostatës

 

 1. Kirurgjia gjenitale dhe kirurgjia e uretrës:

 

 

* Kirurgjia e penisit të keqformimeve të lindura dhe të fituara duke përfshirë graftet individuale dhe/ose protezat

* Procedurat operative për testikujt e papozicionuar

* Metodat operative (uretroplastika) në stenozën e përparme dhe të pasme të uretrës, të lindur ose të fituar, duke përfshirë aplikimin e graftit

* Operacionet e hipospadisë të të gjitha llojeve

* Vendosja e sfinkterëve uretral për shkak të mosmbajtjes së urinës (urinimi i pakontrolluar) te meshkujt pas disa procedurave kirurgjikale

* Trajtimi me operacion i hidrocelës, fimozës, frenulumit të parregullt, kondilomës

 

 

 1. Trajtimi i sterilitetit në bashkëpunim me Qendrën Gjinekologjike dhe IVF:

 

 • Diagnostifikimi dhe trajtimi mjekësor i sterilitetit mashkullor
 • * Trajtimi me operacion i varikocelës si një faktor rreziku në infertilitetin mashkullor
 • * Kirurgji minimalisht invazive dhe/ose mikrokirurgjike e varikocelës duke përdorur metodën MarMar
 • * PESA – aspirimi perkutan i spermatozoideve nga epididymis
 • * TESA – aspirimi perkutan i spermatozoideve nga testikujt
 • * TESE – nxjerrja e spermës testikulare përmes operacionit
 • * Kriopservimi i spermatozoideve të nxjerra

 

E RE!!!! MicroTESE – MicroTESE është një procedurë me operacion e marrjes së mostrave duke ekzaminuar indin testikular nën një mikroskop dhe zbulimin e spermatozoideve në ato inde. Ai ndryshon nga operacioni standard TESE sepse ekzaminimi kryhet duke përdorur një mikroskop me një zmadhim 20-25 herë dhe arrin në strukturat kanalikulare që prodhojnë spermatozoidë në indin testikular. Mikroskopi i përdorur në Spitalin CODRA ka një kapacitet zmadhimi deri në 50 herë.

 

 1. Diagnostifikimi dhe trajtimi i të gjitha formave të çrregullimeve urinare tek gratë: 
 • Trajtimi me operacion për urinim të pakontrolluar – Procedurat TVT-TOT

 

 1. Procedurat perkutane, minimalisht invazive:

 

 • Punksioni perkutan i kisteve të mëdha të veshkave
 • Biopsia perkutane e veshkave
 • Nefrostomia perkutane

 

 1. Procedurat diagnostike urologjike:

 

 •  Uretroskopia
 •  Cistoskopia
 • *Ureterorenoskopia
 •  Diagnostifikimi me ultratinguj transrektal
 •  Diagnoza me ultratinguj me doppler me ngjyra të organeve të traktit urogjenital
 • Uretrocistografia dhe ureteropielografia. Nefrostomografia.
 • Urografia MSCT

 

 1. Trajtimi konservativ i sëmundjeve urologjike në kushte ambulatore dhe spitalore

 

Specialistët e Urologjisë që punojnë në Qendrën Urologjike CODRA janë si më poshtë:

Prof. Dr Dragoljub Perović, Dr Dragan Đurović, Dr Vladimir Brajović, M. sc Dr Zoran Mrkić dhe

Mjek rezident Dr Đorđije Perović.

Bashkëpunëtorë, specialistë të Urologjisë: Dr Marko Vuković, Dr Nenad Radović.

Bashkëpunëtorët e përhershëm të Qendrës Urologjike me terma fikse janë si më poshtë:

Doc. Dr Ivan Vuković (Beograd), Prim Dr Marko Zupančić (Slovenj Gradec), Ass. Dr Vladimir Kojović (Beograd), Dr Mustafa Bazardžanović (Tuzla).

Konsulenti i Qendrës është  Prof. Dr. Jasmin Bektić  (Innsbruck, Austri).

Mjekët


Call Now Button