Mjekimi spitalor

19 godina brinemo o vama

Mjekimi spitalor

Në kushte spitalore, në vetëm pak ditë (në rastet akute në pak orë) bëhet DIAGNOZA KOMPLETE, vendoset diagnoza dhe fillon trajtimi, qoftë terapi konservative apo kirurgjike. Një diagnozë e shpejtë rrit ndjeshëm mundësinë e një shërimi të suksesshëm.

TRAJTIMI SPITALOR, në varësi të ashpërsisë së sëmundjes, kryhet në reparte të terapisë intensive të pajisura sipas të gjitha standardeve botërore ose në apartamente teke dhe dyshe, me monitorim 24 orësh nga mjekë intensivë dhe vizita ditore nga i gjithë ekipi i mjekëve të të gjitha specialitetet dhe nënspecialitetet e nevojshme.

Për një trajtim të suksesshëm, përveç ekspertizës së mjekut dhe pajisjeve të teknologjisë më të lartë, një faktor tjetër i rëndësishëm dhe vendimtar është koha. Fatkeqësisht, siç tregojnë të dhënat zyrtare, jemi dëshmitarë të rritjes së ndjeshme të numrit të pacientëve me sëmundje malinje të avancuar, për të cilët shërimi është i pamundur, pasi diagnoza dhe trajtimi u vonuan. Të dhënat janë më se shqetësuese, aq më tepër që dihet se çdo sëmundje është e shërueshme për aq kohë sa diagnostikohet dhe trajtohet në kohë.

Në Spitalin CODRA, diagnostifikimi i plotë, në kushte spitalore, kryhet nga një ekip i tërë ekspertësh më të mirë të të gjitha specialiteteve dhe subspecialiteteve, me përdorimin e pajisjeve më moderne të teknologjisë më të lartë:

Diagnostifikimi laboratorik, duke përfshirë hematologjinë, biokiminë dhe imunohistokiminë
Diagnostifikimi me ultratinguj duke përdorur pajisjet më moderne ekografike. Në Mal të Zi, vetëm në CODRA kryhet diagnostikimi me ultratinguj në një pajisje teknologjike revolucionare, e cila, duke përdorur frekuenca të ndryshme të imazhit me ultratinguj dhe duke i kombinuar në një imazh të vetëm, mundëson një shfaqje të detajuar me vëzhgimin edhe të ndryshimeve më të vogla në strukturën e indeve dhe organeve. . Ekrani doppler në tre dimensione dhe një shfaqje unike e mikroqarkullimit në vetë ndryshimet janë të një rëndësie vendimtare në diagnostikim dhe në monitorimin e mëtejshëm të efekteve terapeutike në ndryshimin e trajtuar.
Skaner me shumë feta i gjeneratës së fundit që plotëson të gjitha kërkesat e procedurave të kërkuara: MSCT e të gjitha indeve, organeve dhe sistemeve të organeve, MSCT koronarografi, angiografi MSCT.
Ekzaminime nga specialistë dhe subspecialistë nga të gjitha fushat e mjekësisë, pas të cilave bëhet konkluzioni në mënyrë koncizuese.
Të gjitha procedurat endoskopike me përdorimin e pajisjeve endovideo moderne që mundësojnë regjistrimin e ndryshimeve më të vogla që nuk mund të vërehen me sy të lirë: ezofagogastroduodenoskopi, kolonoskopi, cistoskopi, renoskopi, histeroskopi, bronkoskopi.
Biopsi të ndryshimeve të gjetura në të gjitha indet dhe organet Biopsia e fuzionit e synuar CT/MR/UZ është një teknologji që krijon një imazh të një organi duke kombinuar imazhet CT ose MR të kryera më parë me imazhet reale me ultratinguj. Në Mal të Zi, në këtë mënyrë, vetëm në Codra bëhen biopsi të synuara të ndryshimeve në të gjitha organet. Kjo procedurë diagnostike rrit ndjeshëm saktësinë dhe saktësinë e biopsisë së ndryshimeve të dyshimta, e cila varet nga përcaktimi i terapisë dhe vetë kura.
Analiza patohistologjike e çdo ndryshimi të marrë me biopsi

Menjëherë pas vendosjes së diagnozës, këshilli i përbërë nga ekspertët më eminentë për të gjitha fushat e nevojshme merr një përfundim dhe një vendim për trajtimin e mëtejshëm.

Diagnostifikimi dhe trajtimi i pacientëve në Spitalin CODRA kryhet nga ekspertët më eminentë të të gjitha fushave të mjekësisë:

intensivistë dhe anesteziologë-reanimatologë, internistë, kardiologë, endokrinologë, mjekë pulmonologë, mjekë gastroenterohepatologë, kirurgë tretës, kraharor dhe vaskular, urologë, gjinekologë, okulistë, mjekë otorinolaringologë, mjekë specialistë biologjikë, mjekë mjekë specialistë, mjekë specialistë ose mjekë mjeko-kimikë

PACIENTËT POST-COVID DHE KOVID – veçojmë veçanërisht këtë kategori pacientësh sepse kanë nevojën më të theksuar për një qasje multidisiplinare, krahas rehabilitimit dhe mjekësisë fizike, si dhe trajtimeve në një dhomë hiperbarike, e cila, sipas përvojës botërore, kontribuojnë më së shumti në shërimin më të shpejtë të pacientëve pas Covid dhe rikthimin e tyre në jetën e përditshme.

Mjekësia hiperbarike përdoret gjerësisht në trajtimin e shumë sëmundjeve të tjera, ku përshpejton ndjeshëm rrugën drejt shërimit. Efektet e tij pozitive shihen më së miri në trajtimin e pacientëve me infeksion të rëndë, sepsë, si dhe të gjitha ndërlikimet e diabetit.

KUJDESI DHE KUJDESI PALIATIV

Në kushte spitalore, me një ekip multidisiplinar ekspertësh të lartë, staf infermieror të trajnuar, fizioterapistë, mbështetje psikologjike, Spitali CODRA ofron kujdes dhe kujdes të plotë paliativ për pacientët me sëmundje të pashërueshme. Qëllimi është të zvogëlohen dhimbjet dhe simptomat e pakëndshme të sëmundjes, në mënyrë që pacienti që është në fazat terminale të një sëmundjeje malinje të pashërueshme ose të një sëmundjeje të rëndë kronike të mund të jetojë sa më mirë.

Pjesa jonë spitalore ka aftësinë për të ofruar të gjithë kujdesin dhe trajtimin e pacientëve në fazën terminale të sëmundjeve malinje si dhe të tjera të rënda kronike.

Call Now Button