Radiologjia intervenuese

Radiologjia ndërhyrëse është një pjesë e radiologjisë invazive e cila, duke përdorur aparate radiologjike (ekografi dhe skaner mbi të gjitha), shëron disa sëmundje. Makineritë e radiologjisë përdoren për të hyrë drejtpërdrejtë në trupin e njeriut, përkatësisht në ndryshimin patologjik. Ato futen me qëllim (zakonisht një lloj i veçantë kateteri) trajtimin e sëmundjeve dhe për të hequr anomalitë pa ndërhyrje kirurgjikale.  Këto lloj procedurash të radiologjisë intervenuese nuk kryhen, si në rastet e operacioneve, me anestezi të përgjithshme. Ata kërkojnë sedacion të lehtë dhe analgjezi. Procedurat e radiologjisë intervenuese zgjasin më pak se operacionet, ato janë më pak invazive dhe pacientët shërohen shpejt.

Qendra e Radiologjisë Intervenuese CODRA punëson radiologë shumë të specializuar, subspecialistë në radiologjinë intervenuese, të trajnuar posaçërisht për kryerjen e procedurave radiologjike intervenuese. CODRA ka një dhomë të pajisur në mënyrë moderne për radiologjinë intervenuese.

Mjekët


Call Now Button