Kirurgjia

Në pjesën kirurgjikale të spitalit Codra dallohen katër qendra për:

– gjoks,

– tretës,

– bariatrike dhe

– kirurgji vaskulare

Gjatë diagnostikimit, trajtimit dhe kursit pas operacionit, pacientët akomodohen në apartamente me një dhe dy shtretër. Pas procedurave të mëdha kirurgjikale, pacientët vendosen në një repart të terapisë intensive, e pajisur sipas të gjitha standardeve ndërkombëtare me monitorim dhe ndjekje 24-orëshe nga ana e anesteziologut, gjë që përveç kujdesit të nivelit të lartë, rrit ndjeshëm sigurinë e pacientit gjatë rikuperimit.

Njësia e veçantë përbëhet nga një bllok operativ me shtatë salla operative, të cilat për nga pajisjet teknologjike nuk mbeten pas qendrave më të zhvilluara të kirurgjisë botërore.

Dhomat, përveç pajisjeve për kryerjen e procedurave kirurgjikale në mënyrë klasike, janë të pajisura me kolonat më moderne për kryerjen e operacioneve laparoskopike dhe të tjera endoskopike, pra kryerjen e operacioneve me teknika minimale invazive. Pjesa më e madhe e operacioneve në spitalin Codra kryhen në mënyrë laparoskopike, torakoskopike ose endoskopike, me teknika minimale invazive, pa prerje të mëdha klasike, gjë që shkurton ndjeshëm rrjedhën pas operacionit, mundëson shërim më të shpejtë dhe rikthim në aktivitetet e rregullta të jetës. Në këtë mënyrë, Spitali CODRA ndryshon nga shumica e spitaleve në rajon.

Në seksionin ambulator ofrohen ekzaminime kirurgjikale dhe ndërhyrje ambulatore, si pjesë e operacioneve të vogla:

 • veshja dhe trajtimi i plagëve
 • heqja e nishaneve dhe tumoreve të tjera të lëkurës
 • heqja e tumoreve të indeve të buta (fibroma, lipoma, etj.)
 • terapi kirurgjikale e abscesit ose gëlbazës
 • operacionet e çarjes dhe fistulës

Në Spitalin CODRA, ne u ofrojmë pacientëve sigurinë dhe mundësinë për të kryer ndërhyrjet e nevojshme në mënyrën më pa dhimbje, të rrethuar nga ekspertiza, kujdesi dhe kujdesi i të gjithë ekipit të mjekëve dhe infermierëve.

Ekipi kirurgjik kryen me shumë sukses operacione në fushën e kirurgjisë së përgjithshme, që nga ato të vogla, si apendiciti, hemorroidet, operacionet laparoskopike të fshikëzës së tëmthit, operacionet e hernies (hernisë), deri tek ato më të komplikuara, si operacionet e stomakut dhe zorrës së trashë, madje. operacionet më komplekse të mëlçisë, pankreasit dhe ezofagut.

Krahas mjekëve të punësuar të përhershëm, janë punësuar edhe një numër i madh ekspertësh eminentë nga të gjitha fushat e kirurgjisë, të huaja dhe vendase.

Diagnostikuese


 • Ekzaminimi kirurgjik
 • Ekzaminimi me ultratinguj: barku, gjëndra tiroide, gjinjtë, indet e buta…
 • Enët e gjakut me ngjyra doppler
 • Diagnostikimi me rreze X: gjoksi, mushkëritë, imazhi vendas i barkut, kalimi i zorrëve…)
 • Diagnostifikimi me skaner shumëfish i të gjitha organeve, indeve dhe enëve të gjakut: gjoks, mushkëri, abdomen, kolonoskopi, angiografi,
 • Diagnostikimi i plotë laboratorik: numërimi i gjakut, biokimia, hormonet, shënuesit e tumorit.
Call Now Button