Oftalmologji


Ekipi i ekspertëve të okulistëve në Spitalin CODRA kujdeset që të gjitha problemet tuaja të shikimit të zgjidhen shpejt dhe me efikasitet. Rruga më e shkurtër për një diagnozë të saktë është përmes kërkimit dhe qasjes më moderne dhe teknologjisë moderne, për një zgjidhje të përhershme të problemit.

Në Qendrën e Oftalmologjisë të Spitalit CODRA, duke filluar nga ekzaminimet dioptrike, tek zgjidhja e procedurave më komplekse, duke përmirësuar vazhdimisht dhe duke përdorur teknologjitë më moderne, ekipi ynë është i gatshëm t’i përgjigjet çdo sfide. Procedurat diagnostike që përdorim për pacientin, janë kryesisht jo invazive. Me një historik të detajuar mjekësor dhe me ndihmën e pajisjeve moderne, ne diagnostikojmë problemin, japim udhëzime të mëtejshme dhe propozojmë zgjidhjen më të mirë për sytë tuaj. Sëbashku jemi të dedikuar për qëllimin final.

PJESË AMBULATORE

Brënda Qendrës së Oftalmologjisë në dy ambulancat oftalmologjike, të pajisura me aparaturat më moderne kryhen procedurat e mëposhtme diagnostike:

Ekzaminimi i plotë okulistik, ekzaminimi me ultratinguj oftalmik (skanimi AiB), tomografia e koherencës optike OCT, fusha e kompjuterizuar vizuale (CVP), matja e presionit të syrit, kurba ditore e presionit të syrit, testi i thatësisë së syve (testi Schirmer), pakimometria, IOL Master-karakteristikat biometrike të kornesë dhe lentet, testimi i shikimit me ngjyra.

 

PJESË OPERACIONALE

Brenda bllokut kirurgjik të Spitalit CODRA, me shtatë dhoma operimi, njëra është e destinuar ekskluzivisht për oftalmologji dhe është e pajisur me aparaturat më moderne të teknologjisë së fundit për kryerjen e procedurave kirurgjikale të syrit:

MIKROKIRURGJIA E SYRIT

KIRURGJIA E KATARAKTIT-Kirurgji me ultratinguj-fakoemulsifikim komode dhe e shpejtë pa dhimbje në më pak se 10 minuta nën anestezi lokale, një operacion njëditor, pa qëndrim në spital, rikthehet funksioni pamor i dëmtuar nga katarakti. Kjo ju mundëson të shikoni menjëherë pas kirurgjisë. Me zgjedhjen e thjerrëzës së duhur intraokulare, në konsultim me okulistin, në këtë mënyrë korrigjohet shkurtpamësia dhe largpamësia.

Nëse nuk doni të vareni nga syzet – as për distancë, as për lexim apo punë në kompjuter, atëherë zgjedhja juaj është një implant multifokal. Vetëm përvoja e madhe në këtë teknikë, si dhe në zgjidhjen e rasteve të ndryshme të komplikuara, japin sigurinë maksimale si dhe përdorimi i të gjitha mundësive të oftalmologjisë moderne.

VITREKTOMI (kirurgjia e retinës dhe vitreus)

Retina e shkëputur ose heqja e retinës nuk është një arsye për të humbur shikimin. Ekipi i ekspertëve në Spitalin CODRA do të bëjë një vlerësim të duhur të gjendjes së retinës suaj dhe do të vendosë nëse keni nevojë për ndërhyrje moderne, vitrektomi, në mënyrë që të trajtoni retinën në mënyrë kirurgjikale dhe të riktheni shikimin tuaj!

Falë punës së ekspertëve më të mirë dhe përdorimit të pajisjeve të teknologjisë së lartë, gjatë operacionit arrihet vizualizimi i përsosur, i cili lejon arritjen e periferisë më të jashtme të fundusit, e cila siguron kushtet për operacion sa më të saktë dhe të rafinuar si dhe zgjidhjen e plotë të retinës dhe problemeve, me një efekt afatgjatë.

Përveç procedurave mikrokirurgjikale të lartpërmendura, në Spitalin CODRA kryhen edhe procedurat e mëposhtme:

Kirurgjia e glaukomës (trabekulektomia)

Glaukoma, Glaukoma, në kuptimin e saj më të gjerë, përbëhet nga një grup sëmundjesh që shkaktojnë dëmtim të nervit optik dhe humbje të shikimit, verbëri si rezultat përfundimtar, nëse nuk trajtohet.

Ajo më së shumti është kronike, shpesh shfaqet në heshtje, pa simptoma të dukshme në fillim, pa dhimbje dhe megjithatë një numër alarmant njerëzish nga të gjitha grupmoshat përfundojnë duke u verbuar.

Presioni i lartë i syve, si simptoma më e zakonshme e sëmundjes, nuk shkakton dhimbje përveçse në vlerat  ​​dy herë më të larta se normalja. Në situatat e gjendjeve akute, me vlera të larta  ​​të presionit të syrit, syri është i “fortë” dhe i dhimbshëm, me dhimbje që përhapet në të gjithë gjysmën e kokës.

Glaukoma sulmon fillimisht shikimin periferik, ndërsa shikimi qendror mbetet i ruajtur për një kohë të gjatë. Prandaj simptomat e para janë “të heshtura”. Kur ka dhimbje dhe një defekt të dukshëm në fushën e shikimit, zakonisht një pjesë e madhe e nervit tashmë është degjeneruar dhe dëmtimi është i pakthyeshëm.

Terapia në këtë pikë synon të ndalojë sëmundjen fazën që është dhe ta mbajë nën kontroll presionin në sy. Kjo është një sëmundje e përjetshme dhe terapia në kohë dhe e duhura, e mban nën kontroll dhe mundëson një jetë normale.

  1.  Xanthelasma në qepalla
  2.  Heqja e lëkurës së tepërt në qepalla, entropion dhe ektropion i qepallës(qepallë e përdredhur dhe e përthyer)
  3.  Pterygium – Dyfishimi i brendshëm i konjuktivësme metodën e autotransplantit
  4.  Halat në sy,
  5.  Tumoret në qepallat dhe konjuktiva

 

Ekipi ynë i ekspertëve okulistë kujdeset për ju:

– Prof. Dr Tamara Milenkaja

– Prof. Dr Petar Aleksić

– Dr Vladimir Draganić

– Dr sci. med. Siniša Babović

– Prof Dr Miroslav  Stamenković

– Dr Nebojša Nikitović

– Dr Jelena Radojičić

– Prof dr Sofija Davidović

Mjekët


Call Now Button