Gjinekologji dhe Obstetrikë

Gjatë 20 viteve të ekzistencës së saj, Qendra e Gjinekologjisë e Spitalit CODRA ndoqi trendet botërore në diagnostikimin dhe trajtimin e pacientëve gjinekologjikë, duke përdorur pajisjet më moderne dhe edukimin e vazhdueshëm të mjekëve.

Gjinekologjia dhe obstetrika janë degë të mjekësisë që kanë një gamë të gjerë aktivitetesh duke filluar nga puna ambulatore, përmes gjinekologjisë intervenuese ambulatore dhe obstetrike deri te procedurat MPO, lindjet e fëmijëve dhe në fund gjinekologjia operative.

Në Spitalin CODRA, i gjithë ky program aktivitetesh është i kombinuar në një qasje të rrumbullakosur, me qëllim që pacientit t’i ofrohet trajtim adekuat dhe gjithëpërfshirës.

Qendra ka dy departamente, për gjinekologji dhe obstetrikë, me dhoma të tipit apartament një dhe dy shtretër, një njësi të kujdesit gjysëm intensiv dhe një njësi të terapisë intensive, si dhe tre ambulanca në seksionin e Poliklinikës së Spitalit. Gjithashtu ka salla operacioni të pajisura më moderne. Qendra e Gjinekologjisë ka dy kolona endovideo moderne për procedurat kirurgjikale endoskopike dhe laparoskopike, një aparat të lëvizshëm me rreze X, si dhe disa aparate ultratinguj moderne (me opsion 4D) në Departamente. dhe në klinika.

Seksioni ambulator

Në ambulancën krahas ekzaminimeve ekografike kryhen të gjitha ndërhyrjet ambulatore.

Procedurat intervenuese, qofshin ato obstetrike (ndërprerja artificiale e shtatzënisë, vendosja e cerklazhit, etj.) ose gjinekologjike (heqja e kondilomave, biopsitë, nxjerrja e gjëndrës Bartholin) kryhen në një dhomë të veçantë për ndërhyrje, e cila është e pajisur me një thikë radiovale si dhe një lazer CO² ku ato kryhen si nën anestezi lokale ashtu edhe nën anestezi të përgjithshme.

Gjinekologji operative

Gjinekologjia operative, si një departament kërkues, është diçka që e dallon Qendrën Gjinekologjike të Spitalit CODRA. 95% e operacioneve kryhen me metoda kirurgjikale minimale invazive (laparoskopia dhe histeroskopia), e cila është një përjashtim jo vetëm në Mal të Zi por edhe në rajon. Edhe procedurat më kërkuese (histerektomia laparoskopike, miomektomia laparoskopike, histerektomia laparoskopike me limfodektominë) kryhen si rutinë. Avantazhi i operacioneve laparoskopike është rikuperimi më i shpejtë dhe rikthimi në aktivitetet e rregullta të jetës, dhe ajo që është më e rëndësishme, më pak formim i ngjitjeve për shkak të më pak traumatizimit të indeve. Kujdesi intensiv me pajisje moderne, si dhe një anesteziolog që është në gatishmëri 24 orë në ditë, janë një mbështetje e madhe për një rikuperim cilësor dhe të shpejtë.

Në dy sallone operative brenda bllokut qendror operativ, të pajisura sipas të gjitha standardeve botërore, dy kolona laparoskopike të gjeneratës së fundit, krahas pajisjeve të tjera mbështetëse të teknologjisë më të lartë kryhen të gjitha procedurat operative në fushën e gjinekologjisë, në mënyrë laparoskopike dhe klasike. :

Konizim
Cistektomia (kirurgjia e kistës në vezore)
Rindërtimi i tubit fallopian
Miomektomia (kirurgjia e miomës)
Histerektomia (kirurgji për heqjen e mitrës)
Histerektomia me limfonodektomi
Kirurgji rindërtuese për shkak të rënies së murit vaginal anterior dhe të pasmë

Qendra Gjinekologjike e Spitalit CODRA punëson ekspertë eminentë nga vendi dhe jashtë vendit:

Dr.Luka Angjeliq, Dr.Nikolla Stanishiq, Dr.Igor Gogiq, Dr.Artur Bjelica, Dr.Predrag Jovoviq.

Mjekët


Call Now Button