Ortopedi

Ortopedia është një specialitet mjekësor që studion, parandalon dhe trajton sëmundjet, deformimet dhe dëmtimet e sistemit të lëvizjes. Sot, ortopedia është kryesisht një profesion kirurgjikal për shkak të qasjes aktive, operative në trajtimin e shumë gjendjeve mjeksore. Gjithashtu ka ruajtur karakteristikat e saj historike, duke përfshirë kujdesin e deformimeve skeletore me detyrat e përgjithshme të kujdesit për personat me aftësi të kufizuara, ndaj bashkëpunon me specialitete të tjera, si mjekësia shkollore dhe fizike, pediatria, reumatologjia dhe neonatologjia.

Diagnostikimi


 • Ekzaminom Ortopedik
 •  Diagnostikimi me rreze X
 •  Diagnostikimi MSCT (skanime të shtyllës kurrizore, kyçeve, ligamenteve, kockave)
 •  Diagnostikime Laboratorike
 •  Aplikimi i allçisë
 •  Bllokime
 •  Ultrasonografia e ijeve pediatrike

Kirurgjitë


 • Arthroskopia (diagnostike dhe operative)
 •  Operacionet e ijeve (instalimi i protezave të pjesshme dhe totale)
 •  Operacionet e Frakturave (osteosinteza)
 •  Operacione për heqjen e trupave të huaj
 •  Mikrokirurgjitë e duarve, këmbëve dhe nervave periferike

Mjekët


Call Now Button