Kirurgji plastike dhe estetike

Qendra e Kirurgjisë Estetike e Spitalit Codra lindi nga dëshira për t’u ofruar pacientëve shërbime cilësore dhe gjithëpërfshirëse në fushën e kirurgjisë plastike dhe rindërtuese dhe anti-plakjes në një vend, duke përdorur materiale dhe pajisje të cilësisë më të lartë të njohura botërore. prodhuesit.

Një numër i madh grash dhe burrash besojnë se kirurgjia estetike përmirëson cilësinë e jetës së tyre.

Ruajtja e pamjes së jashtme është bërë simbol statusi, kurse kirurgjia estetike është disiplina mjekësore me rritjen më të shpejtë.

 

PËRPARËSITË E KIRURGJISË ESTETIKE DHE PLASTIKE

Me kirurgjinë plastike, pacientëve u jepet mundësia të riformësojnë ato pjesë të trupit që u duken jo tërheqëse. Gjithashtu, shumë po i drejtohen kirurgjisë estetike për të eliminuar shenjat e plakjes. Përveç kësaj, operacioni mund të riparojë dëmet e shkaktuara nga infeksioni, trauma ose një problem trashëgues.

Përfitimet shëndetësore

Njerëzit me probleme fizike të gjata mund të përfitojnë shumë nga operacioni plastik. Për shembull, gratë me gjoks të madh shpesh kanë probleme me shtyllën kurrizore dhe dhimbje shpine, të cilat mund të reduktohen ndjeshëm ose edhe të eliminohen me zvogëlimin e gjoksit. Ngritja e qepallave mund të përmirësojë shikimin e atyre njerëzve që shqetësohen nga lëkura e tepërt rreth syve.

Qendra e Kirurgjisë Estetike dhe Plastike e Spitalit Codra i lejon pacientët e saj të këmbëngulin në standardet më të larta estetike të fytyrës dhe trupit, duke ruajtur gjithmonë një karakter unik, individualitet dhe natyralitet. Ne ushqejmë estetikën me pamje natyrale.

 

Kirurgjia estetike, plastike dhe rikonstruktive

Kirurgjia estetike merret me korrigjimin e defekteve estetike dhe zbukurimin e trupit të njeriut.

Kirurgjia plastike me mundësitë e saj të shumta i siguron fytyrës dhe trupit pamjen e dëshiruar, më të bukur dhe ekziston për të siguruar një cilësi më të mirë jetese, për të rikthyer apo ngritur vetëbesimin e njeriut. Për shkak të djegieve, lëndimeve të ndryshme, është e nevojshme të rivendosni pamjen origjinale.

Kirurgjia rikonstruktive ka për detyrë të rivendosë dhe zëvendësojë defektet funksionale që mund të jenë të lindura ose të fituara.

Specialistët e njohur të kirurgjisë estetike, plastike dhe rikonstruktive Dr. Igor Georgijev dhe Dr. Vladimir Zarićanski, me njohuritë dhe këshillat e tyre profesionale do të ndihmojnë në zgjidhjen e çdo problemi estetik apo shëndetësor.

Në bllokun kirurgjik të Spitalit Codra janë shtatë sallone operative të pajisura plotësisht për kryerjen e ndërhyrjeve kirurgjikale më komplekse të kirurgjisë plastike dhe rikonstruktive të fytyrës dhe trupit.

Pas ndërhyrjes, pacienti vendoset në terapi intensive me monitorim të plotë, ose në një apartament ku ndodhet nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të mjekut dhe infermierit.

Disa nga operacionet më të kërkuara dhe më të zakonshme janë:

Lifting i fytyrës dhe qafës – Kirurgjia e shtrëngimit të fytyrës dhe qafës është operacioni më i zakonshëm dhe më i rëndësishëm estetik. Me këtë ndërhyrje fytyra e relaksuar freskohet dhe merr një pamje të re, më të shndritshme dhe më të freskët.Përfaqëson një metodë përtëritjeje, pasi rikthen konturet e fytyrës që ka pasur në periudhën më të re të jetës.

Lëkura e fytyrës është e ekspozuar ndaj ndikimeve atmosferike, si dhe ndaj grimcave të dëmshme nga mjedisi, kështu që plaket më shpejt. Liftimi i fytyrës nuk mund të ndalojë procesin e plakjes, por mund të “kthejë pak orën pas” dhe në këtë mënyrë të përmirësojë shenjat më të dukshme të plakjes, duke hequr yndyrën e tepërt, duke shtrënguar muskujt dhe duke rinovuar lëkurën e fytyrës dhe qafës.

Korrigjimi i hundës – rinoplastika është një procedurë që arrin një ekuilibër më harmonik të hundës me pjesën tjetër të tipareve të fytyrës, përmirëson frymëmarrjen ose rikthen vetëbesimin përmes korrigjimit. Është një procedurë kirurgjikale estetike e njohur në të gjithë botën.

Rinoplastika korrigjon disa probleme – më së shpeshti është shkurtimi i gjatësisë së hundës, ngushtimi i gjerësisë së vrimave të hundës, korrigjimi i majës së hundës ose heqja e gungave në urën e hundës.

Korrigjimi i qepallave ose blefaroplastika është një ndërhyrje kirurgjikale që përdoret për të përmirësuar pamjen estetike të syve. Procedura mund të kërkojë heqjen e lëkurës së tepërt, yndyrës dhe muskujve të atrofizuar të qepallave të sipërme dhe të poshtme. Me kalimin e moshës dhe predispozicionit gjenetik, qepallat dobësohen dhe bien, ndërsa poshtë syve krijohen qeska dhe fryrje.
Blefaroplastika largon efektet e padëshiruara të plakjes dhe për këtë arsye është një nga procedurat më të zakonshme të rinovimit në kirurgjinë estetike. Rezultatet e suksesshme të korrigjimit të qepallave kirurgjikale për shumë pacientë janë të përhershme.

Korrigjimi i veshit – otoplastika është një ndërhyrje kirurgjikale që përmirëson pamjen estetike të veshëve. Korrigjimi i veshit është një nga procedurat më të zakonshme në kirurgjinë estetike. Zbatohet në veshët e spikatur, të theksuar dhe përdoret për të korrigjuar probleme të shumta estetike si asimetria, veshët me forma të çuditshme, veshët e mëdhenj, veshët e mbërthyer dhe veshët e mprehtë.

Korrigjimi i mjekrës është një procedurë që kontribuon ndjeshëm në një ndryshim pozitiv dhe një pamje të re të fytyrës, pasi pamja e mjekrës përcakton pamjen estetike të të gjithë fytyrës. Metoda e korrigjimit të saj mund të korrigjojë disa defekte natyrore. Kur bëhet fjalë për ndryshime estetike në mjekër, ajo praktikohet kryesisht në rritje ose në ulje.

Kirurgjia estetike e gjirit është një nga procedurat estetike më të shpeshta.

Zmadhimi i gjirit, pas liposuksionit, është një nga operacionet estetike më të zakonshme në fushën e kirurgjisë estetike. Shumica e pacientëve që dëshirojnë këtë lloj operacioni janë kryesisht femra të reja, ndërsa femrat e moshës së mesme më së shumti duan të ngrenë dhe zmadhojnë gjoksin. Problemi është kryesisht përmasat e pazhvilluara ose asimetria e gjinjve, ndërsa tek disa gra (të cilat ishin të kënaqura me gjoksin e tyre në rininë e tyre) shpesh pas humbjes së peshës, lindjes së fëmijës ose si pasojë e plakjes, ka një humbje vëllimi dhe një ndryshim. në formën e gjinjve.

Abdominoplastika ose barku është një procedurë kirurgjikale që heq lëkurën e tepërt dhe indin nënlëkuror nga barku (në mes dhe të poshtëm të barkut) dhe shtrëngon të gjithë muskulaturën e murit të barkut.

Një “bark i lirshëm” më së shpeshti shfaqet tek personat që kanë humbur një peshë të madhe apo femrat që kanë pasur lindje të shumëfishta dhe paraqet një ngarkesë të madhe psikologjike dhe estetike.

Një shtrëngim barku mund të jetë i duhuri për ju nëse keni:

Muskujt e lirshëm ose të dobët të stomakut për shkak të plakjes ose shtatzënisë
Lëkura e lirshme ose lëkura e tepërt në zonën e barkut
Nëse relaksimi i muskujve nuk mund të përmirësohet përmes ushtrimeve ose dietës

Në këto raste abdominoplastika është një zgjidhje e mirë sepse është një metodë e provuar dhe e sigurt.

Mini abdominoplastikë – përveç procedurës standarde të abdominoplastikës, kirurgët e spitalit Codra kryejnë edhe të ashtuquajturat. mini abdominoplastikë, e cila konsiderohet vetëm për pacientët me lëkurë të tepërt në rajonin e pjesës së poshtme të barkut – poshtë kërthizës.

Liposuction është një nga metodat më të njohura për formësimin e shpejtë të trupit.

Ai përfaqëson një teknikë kirurgjikale me anë të së cilës thithen depozitat e yndyrës nga pjesë të caktuara të trupit për t’i dhënë një formë më të bukur dhe më të dëshirueshme.

 

Nuk përdoret për të hequr peshën e tepërt, por vetëm për pamjen estetike të trupit. Kandidatët për këtë lloj ndërhyrjeje janë personat që nuk arrijnë të arrijnë një linjë ideale nëpërmjet dietës dhe stërvitjes. Liposuksioni mund të bëhet në disa zona të trupit në të njëjtën kohë dhe mund të bëhet në kombinim me teknika të tjera të kirurgjisë estetike.

Transferimi i yndyrës përfshin përdorimin e indit dhjamor të dikujt në vend të mbushësve sintetikë për të mbushur rrudhat, faqet dhe mollëzat e varura, rrudhat nasolabiale, për të zmadhuar buzët dhe për të rinovuar pjesën e pasme të duarve.

Përdoret gjithashtu për operacione për të korrigjuar defektet e konturit të shkaktuara nga lëndimi ose distrofia.

Kjo procedurë është një metodë minimale invazive, e cila i siguron pacientit një ndjenjë sigurie të plotë. Transferimi i yndyrës rikthen plotësinë e faqeve, mbush dhe eliminon rrudhat, u jep buzëve një volum natyral, të matur dhe i rikthen freskinë lëkurës.

Korrigjimi i mbresë është një ndërhyrje që heq plotësisht indin e mbresë ose redukton dukshmërinë e tij në masën minimale të mundshme. Në Spitalin Codra, korrigjimi i plagëve bëhet më shpesh në rastin e çrregullimeve në shërimin e plagëve kur të ashtuquajturat. cikatrice anormale qe mund te jene te tipit keloid, tip cikatricesh te gjera dhe cikatrice hipertrofike.

 

Ekipi i mjekëve në Qendrën Codra për Kirurgjinë Estetike dhe Plastike:

Dr.Igor Georgijev, specialist i njohur i kirurgjisë plastike dhe rikonstruktive, në karrierën e tij 20-vjeçare ka kryer me sukses mijëra operacione. Edhe pse i kryen me sukses të gjitha procedurat estetike, ai njihet në nivel rajonal si ekspert në kirurgjinë e gjirit: zmadhimin e gjirit, ngritjen, zvogëlimin e gjoksit dhe gjinekomastinë. Fushat e interesit të tij janë, përveç kirurgjisë së gjirit, kirurgjia e qepallave, me theks të veçantë në kirurgjinë e qepallës së poshtme për të cilën ai shpiku një teknikë të veçantë, brakioplastika, heqja e lëkurës së tepërt nga barku, krahët dhe kofshët pas humbjes së papritur të peshës. .

Dr. Vladimir Zarićanski, kirurg specialist në kirurgjinë plastike estetike dhe rikonstruktive me përvojë dekadash të fituar në klinikat më të mëdha në botë, dhe me mijëra operacione të kryera me sukses në fushën e kirurgjisë plastike, rikonstruktive dhe estetike.

Dr. Igor Georgijev, dr. Vladimir Zaricanski, si dhe të gjithë anëtarët e ekipit, vlerësojnë estetikën e një pamjeje natyrale dhe promovojnë moderimin dhe justifikimin shëndetësoro-estetik të të gjitha procedurave që kryejnë. Gjatë konsultimeve, pacientëve u paraqiten mundësitë dhe efektet reale të operacioneve dhe ndërhyrjeve, si dhe rekomandimet për një përzgjedhje adekuate të procedurave. Çdo pacient merr kujdes të plotë deri në shërim të plotë pas operacioneve/ndërhyrjeve.

Call Now Button