Bolničko liječenje

19 godina brinemo o vama

Bolničko liječenje

U  bolničkim uslovima, za samo par dana (kod akutnih slučajeva za par sati) , sprovodi se KOMPLETNA DIJAGNOSTIKA, postavlja dijagnoza i  započinje liječenje, bilo da se radi o konzervativnoj  terapiji  ili operativnom zahvatu.   Brzim postavljanjem dijagnoze   značajno se  povećava šansa za uspješno izlječenje.

BOLNIČKO LIJEČENJE  sprovodi se, u zavisnosti od težine oboljenja, u jedinicama intenzivne njege opremljenim po svim svjetskim standardima ili u jednokrevetnim i dvokrevetnim apartmanima, uz 24 časovno praćenje od strane ljekara intenzivista, i svakodnevne vizite cijelog tima ljekara svih potrebnih specijalnosti i supspecijalnosti.

Za uspješno izlječenje, pored stručnosti Ijekara i opreme vrhunska tehnologije, još jedan važan ,  odlučujući faktor je i vrijeme. Na žalost,svjedoci smo, što i zvanični podaci govore, da je značajno povećan broj pacijenata sa uznapredovalom malignom bolešću, kod kojih je izlječenje nemoguće, jer se zakasnilo sa dijagnostikom i liječenjem. Podaci su više nego zabrinjavajući, tim prije što se zna da je svaka bolest izlječiva u koliko se dijagnostikuje i liječi na vrijeme.

U CODRA Bolnici kompletnu dijagnostiku, u bolničkim uslovima, sprovodi cijeli tim vrhunskih stručnjaka  svih specijalnosti i supspecijalnsti, uz korišćenje najsavremenije opreme vrhunske tehnologije:

  • Laboratorijska dijagnostika, uključujući hematologiju, biohemiju i imunihistohemiju
  • Ultrazvučna dijagnostika korišćenjem najsavremenijih ultrazvučnih aparata. U Crnoj Gori,  samo u  CODRI  se radi ultrazvučna dijagnostika na aparatu revolucionarne  tehnologije  koji korišćenjem različitih frekfencija ultrazvučnog snimanja i spajanjem u jedinstvenu sliku , omogućava detaljan prikaz sa uočavanjem i najsitnijih promjena u strukturi tkiva i organa. Doplerski prikaz u tri dimenzije i jedinstven prikaz mikrocirkulacije u samim promjenama,  od presudnog su značaja u dijagnostici i u daljem praćenju terapijskih efekata u tretiranoj promjeni.
  • Multislajsni skener najnovije generacije koji odgovara svim zahtjevima traženih procedura: MSCT svih tkiva, organa i sistema organa, MSCT koronarografija, MSCT angiografija
  • Pregledi specijalista i supspecijalista iz svih oblasti medicine, nakon čega se konzilijarno donosi zaključak
  • Sve endoskopske procedure uz upotrebu najsavremenije endovideo opreme koja omogućava registrovanje najsitnijih promjena koje se golim okom ne mogu primijetiti: ezofagogastroduodenoskopija, kolonoskopija, cistoskopija, renoskopija, histeroskopija, bronhoskopija
  • Biopsije nađenih promjena na svim tkivima i organima Ciljana CT/MR/UZ fuzijska biopsija je tehnologija koja stvara sliku organa spajanjem prethodno urađenih CT ili MR slika sa realnim ultrazvučnim slikama. U Crnoj Gori, na taj način, ciljane biopsije promjena na svim organima, izvodi se samo u Codri. Ova dijagnostička procedura značajno uvećava preciznost i tačnost biopsije suspektne promjene, od čega zavisi i određivanje terapije, a  i  samo   izlječenje
  • Patohistološka analiza svake promjene dobijene biopsijom

Odmah nakon uspostavljanja dijagnoze, konzilijum sastavljen od najeminentnijih  stručnjaka za sve potrebne oblasti donosi zaključak i odluku o daljem liječenju .

Dijagnostiku i liječenje pacijenata  u  CODRA Bolnici sprovode najeminentniji stručnjaci  iz svih oblasti medicine:

Intenzivisti  i anesteziolozi-reanimatolozi, internisti , kardiolozi, endokrinolozi, pulmolozi, gastroenerohepatolozi, digestivni, grudni i vaskularni hirurzi, urolozi, ginekolozi, oftalmolozi, otorinolaringolozi, specijalisti hiperbarične medicine , ortopedi, fizijatri, psiholozi, radiolozi, biohemičari, farmaceuti.

POSTCOVID I COVID PACIJENTI-posebno izdvajamo ovu kategoriju bolesnika jer je kod njih najizraženija potreba za multidisciplinarnim pristupom, uz rehabilitaciju i fizikalnu medicinu, kao i tretmane u hiperbaričnoj komori koji, po svjetskim iskustvima, najviše doprinose bržem oporavku pacijenata nakon Covida  i njihovom vraćanju svakodnevnim životnim aktivnostima.

Hiperbarična medicina ima  široku primjenu i u liječenju mnogih drugih bolesti  kod kojih značajno  ubrzava put ka izlječenju.  Njeni pozitivni efekti   najbolje se vide i u liječenju pacijenata sa ozbiljnom infekcijom, sepsom, kao i svim komplikacijama dijabetesa.

PALIJATIVNO ZBRINJAVANJE I NJEGA

 U bolničkim uslovima, uz multidisciplinarni tim vrhunskih stručnjaka, obučen sestrinski kadar, fizioterapeute, psihološku potporu,  u Bolnici CODRA obezbjeđuje se  i kompletno palijativno zbrinjavanje i njega pacijenata   s neizlječivom bolešću.   Cilj je da se smanji bol i neugodni simptomi bolesti kako bi pacijent koji je u terminalnim stadijumima neizlječive  maligne bolesti  ili  hronične teške bolesti , što kvalitetnije živio.

Naš bolnički dio raspolaže mogućnošću pružanja cjelokupne njege i liječenja pacijenata u terminalnoj fazi malignih kao i drugih teških hroničnih bolesti.

"Zdravlje je najvažnija stvar koju imate u životu!"

Kontaktirajte nas sada kako biste zakazali sastanak.

Call Now Button