Zgjidhje e përhershme për hiperhidrozën

Hiperhidroza është një gjendje e karakterizuar nga djersitja e tepërt. I gjithë trupi mund të djersitet tepër – hiperhidrozë e përgjithësuar (sekondare), ose djersitje e pjesëve individuale të trupit – hiperhidrozë fokale (primare).

Në hiperhidrozën primare, djersitja e tepërt ndodh në pjesë të caktuara të trupit – pëllëmbët, sqetullat, fytyrën, shputat.

Hiperhidroza primare nuk është një sëmundje, por një gjendje që ul ndjeshëm cilësinë e jetës. Mund të shkaktohet nga stresi, emocione të forta ose të ndodhë spontanisht.

Zgjidhja e përhershme për problemin primar të hiperhidrozës është simpatikotomia torakoskopike, një ndërhyrje kirurgjikale minimalisht invazive.

Kjo procedurë është standardi i kujdesit për hiperhidrozën primare dhe është kryer në mbarë botën për më shumë se 35 vjet. Ajo kryhet me anestezi të përgjithshme, në të dy anët e gjoksit dhe zgjat rreth 30 minuta. Nëpërmjet dy kanaleve të punës, një kamerë speciale dhe një instrument tjetër – një goditje me ultratinguj – futen në hapësirën pleurale, me të cilën zinxhiri simpatik pritet në një nivel të përcaktuar saktësisht. Pas procedurës, plagët mbyllen me një ngjitës të veçantë mjekësor (histoakril) prandaj plagët pas operacionit janë minimale ose nuk ekzistojnë.

Pas zgjimit nga anestezia, pacienti zhvendoset në repart, bëhet një radiografi kontrolluese e gjoksit dhe pacienti del nga spitali në të njëjtën ditë (opsionalisht të nesërmen në varësi të vendit ku jeton). Efekti i operacionit është i dukshëm menjëherë pas zgjimit nga anestezia.

Në qendrën e Kirurgjisë Torakale CODRA, kjo ndërhyrje kryhet nga Prof.

Ekipi i kirurgjisë torakale në Spitalin CODRA udhëhiqet nga ekspertë të lartë me përvojë të madhe të fituar gjatë dekadave të punës në Qendrën e Kirurgjisë Torakale në Sremska Kamenica dhe qëndron në klinikat më të njohura në botë: Prof. Dr. Miloš Koledin – tani anëtar i përhershëm i stafi i Qendrës së Kirurgjisë në Spitalin CODRA dhe një bashkëpunëtor dhe konsulent i përhershëm në terma të rregullt Prof. Dr. Ivan Kuhajda.

Call Now Button