Kada operisati grudi?

Ženska ljepota oduvijek je bila imperativ. Kulturološki i socijalni parametri ženske ljepote mijenjali su se kroz vrijeme, ali potreba i želja da lepo izgledaju prisutna je kod svih žena bez obzira na kulturološke i socijalne razlike.

Grudi, kao jedan od glavnih simbiola ženstvenosti, značajno doprinose opštem utisku skladne figure. Kada su dojke prirodno nerazvijene, primjetno različite veličine, problem se jedino može riješiti hirurški. Neretko nakon porođaja i perioda dojenja žene žele da povrate primarni izgled svojih grudi. Većini žena koje se obraćaju estetskom hirurgu nedostaje osjećaj samopouzdanja zbog nezadovoljstva proporcijama svoje figure. Najčešći zahtjev je povećanje grudi silikonskim implantima. O veličini implanta i njegovom obliku zajedno odlučuju pacijent i estetski hirurg.

U Centru za estetsku hirurgiju Codra Bolnice, svakom pacijentu povjećujemo jedinstvenu pažnju i vrijeme za konsultacije, prije nego se zajednički donese odluka o ntervenicji koja je za vas najbolja.

Šta treba da znate prije nego odlučite da povećate grudi ugradnjom silikonskih implanta?

  • Silikonski implanti ne mogu spriječiti da grudi „padnu“. Ako imate takav problem, hirurg će vam predložiti da istovremeno uradi i podizanje grudi.
  • Silikonski implanti koje koristimo nemaju rok trajanja. Međutim, zbog dejstva gravitacije, nakon 10-15 godina od operacije, preoručuje se zamijena implanta da bi se očuvao prvobitno postignut efekat.
  • Izgled operisanih grudi može da se promijeni ako se značajno ugojite ili smršate ili nakon trudnoće i dojenja. Tada se preporučuje nova operacija.
  • Neophodno je da se proverava da nije došlo do pucanja silikonskog implanta. Zato će vam biti potrebne redovne kontrole ultrazvukom, jednom godišnje, a preporučuje se i snimanje magnetnom rezonancom jednom u 5 godina.

Za više informacija zakažite pregled

069 300 300

Vaša Codra

 

Call Now Button