Hirurgija katarakte – Brzo, komforno i bezbolno do dobrog vida!

Oftalmologija-hirurgija

Centar za Oftalmologiju CODRA Bolnice, brzo i efikasno riješenje za probleme sa vidom.

Najkraćim putem do precizne dijagnoze, uz temeljno istraživanje i najsavremeniji pristup i moderne tehnologije, do trajnog riješenja problema.

Hirurgija katarakteUltrazvučnom operacijom-fakoemulzifikacijom u lokalnoj anesteziji, za manje od 10 minuta,  u jednodnevnoj hirurgiji-bez ostajanja u bolnici, vraća se kataraktom narušena vidna funkcija. Time je omogućeno da vidite, odmah po operaciji. Samo bogato iskustvo u ovoj tehnici , kao i u rješavanju različitih komplikovanih slučajeva, daje maksimalnu sigurnost i korišćenje svih mogućnosti savremene oftalmologije.  

Hirurgija katarakte je danas već uveliko i refrakterna procedura , što znači da se operacijom katarakte i implantacijom odgovarajućih intraokularnih sočiva , može korigovati i dioptrija.

Danas postoji ogromna mogućnost za izbor najoptimalnijih intraokularnih sočiva , čime se ovaj problem pretvara čak u prednost, ali samo uz uslov da je hirurgija visokokvalitetna, izvedena od strane vrhunskih stručnjaka iz te oblasti. Upravo tavu uslugu dobijate u bolnici Codra od strane najeminentnijih stručnjaka iz oftalmologije.

U godinama kada se počne javljati potreba za dodatnim naočarima za blizinu , hirurška procedura i implantacija multifokalnog ili EDOF intraokularnog sočiva , daje kvalitet vida  kakav je postojao u mladosti.

U Centru za Oftalmologiju CODRA Bolnice, počevši od dioptrijskih pregleda, do rješavanja kompleksnijih procedura, usavršavajući se konstantno i koristeći najsavremenije tehnologije, naš tim je spreman da odgovori na svaki izazov. Dijagnostičke procedure koje koristimo su većinom neinvazivne za pacijenta. Detaljnom anamnezom i uz pomoć savremene aparature dijagnostikujemo  problem, dajemo dalje smjernice i predložimo najbolje rješenje za vaše oči. Zajedno i posvećeno do cilja.

  1. AMBULANTNI DIO

U okviru Centra za Oftalmologiju  , u dvije oftalmološke ambulante, opremljene najsavremenijom opremom, rade se dijagnostičke procedure:

Kompletan oftalmološki pregled, oftalmološki ultrazvučni pregled (AiB scan), OCT-optička koherentna tomografija, kompijuterizovano vidno polje (KVP), mjerenje očnog pritiska, dnevna kriva očnog pritiska, ispitivanje suvoće oka (Širmer test), pahimetrija, IOL Master-biometrijske karakteristike rožnjače i sočiva, ispitivanje kolornog vida.

  1. OPERATIVNI DIO

U okviru operacionog bloka CODRA Bolnice, sa sedam operacionih sala, jedna je namijenjena isključivo  za oftalmologiju i  opremljena  najmodernijim aparatima  vrhunske tehnologije za izvođenje operativnih zahvata na oku.

Call Now Button