Iskorak u ultrazvučnoj i doppler dijagnostici

gastroenteroloski-aparat

Novitet u Codra Bolnici je Ultrazvučni aparat RS85 Prestige-revolucionarna tehnologija sa novim dijagnostičkim karakteristikama, zasnovanim na vrhunskim performansama snimanja.

Ultrazvučni aparat poslednje generacije  RS85  Prestige  predstavlja veliki korak naprijed u ultrazvučnoj i doppler dijagnostici svih regija u organizmu.

Prednosti naprednih tehnologija u Radiološkoj dijagnostici

Visoka rezolucija slike sa prikazom najsitnijih detalja, korišćenjem različitih frekvencija ultrazvučnog snimanja i spajanjem u jedinstvenu sliku, omogućava detaljan prikaz sa uočavanjem i najsitnijih promjena u strukturi tkiva i organa. Dopplerski prikaz u tri dimenzije i jedinstven prikaz mikrocirkulacije u samim promjenama  od presudnog  su značaja u dijagnostici i u daljem praćenju terapijskih efekata  u tretiranoj promjeni.

Integracija slike sa drugih modaliteta, skenera i magnetne rezonance,  sa ultrazvučnom slikom u realnom vremenu,  omogućava dijagnostiku i praćenje promjene bez ponovljenih skenerskih i pregleda magnetnom rezonancijom, što u krajnoj liniji dovodi do manje štetnih (zračenje i primena kontrasta) i komfornijih pregleda i kontrola primijenjene terapije,  uz nesumnjivo više informacija koje se dobijaju poređenjem dva modaliteta ispitivanja, nego pojedinačno, koristeći apsolutne prednosti koje pruža svaki uređaj pojedinačno.

Integracija slike i biopsije, vođene elektromagnetnim talasima, smanjuju traumu tkiva kod pacijenata i značajno  povećavaju preciznost dijagnostike, a samim tim omogućavaju brže i tačnije liječenje,  što je i krajnji cilj svih dijagnostičkih procedura.

Primena metode elastogarfije u dijagnstici oboljenja dojke , štitaste žljezde i jetre sa naprednim softverom i primeneom veštačke inteligencije omogućava preciznu dijagnostiku i kvantifikaciju promjena u ovim organima, ujedno sa smanjenjem subjektivnog utiska ispitivača.

Uređaj posjeduje hardverske i softverske mogućnosti primjene kontrastnog ultrazvuka koji omogućava preciznu , brzu i tačnu dijagnostiku fokalnih promjena, bez primjene štetnih RTG zraka i kontrastnih sredstava, kao i češće, bezbjednije i jednostavnije kontrole uočenih promjena i stanja.

U urološkoj dijagnostici  fuzija slike sa magnetnom rezonancijom i elektromagnetno vodjenje biopsije  značajno pobošavju preciznost biopsija uz manju traumu tkiva i veću tačnost nalaza,  što je od ključnog značaja za brzu i tačnu terapiju.

Call Now Button